Спирките на столичния градски транспорт на английски език

  • 02 септември 2017, 18:52
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 1309769229

До началото на ноември месец ще има нови указания и упътвания по спирките на обществения транспорт в централната част на София, а до края на годината ще се поставят и в останалата част на столицата. Новите табели ще показват къде спират различните автобуси, а указанията ще бъдат, както на български, така и на английски език.

От Центъра за градска мобилност смятат, че с новите табели гражданите на София и гостите на столицата ще могат да се ориентират много по-лесно и да знаят маршрутите за движение на обществения транспорт в града.

В момента се изгражда новата транспортна схема на града, която се разработва от Центъра за градска мобилност. Само преди няколко дни от там обявиха, че са закупили изработена подробна карта на обществения транспорт, създадена по инициатива на геодезиста Стоян Стоянов. Специалистите от центъра съобщиха, че повече от 80 % от работата по тази схема вече е свършена от Стоянов. Със схемата вече ще става много лесно откриването на информация за адреси, улици, забележителности.

Така вече София няма да отстъпва на големите европейски столици с добре развит градски транспорт, и най-вече с изключително подробната схема на София, която ще бъде достъпна, както за българи, така и за чужденци.