Спортни бази посрещат безплатно децата на Варна

  • 01 юни 2019, 10:28
  • Default profile Автор Жулиета Цветкова
Medium img 1524

Възможности за безплатно ползване на базите си предоставя за днешния празник на децата общинското предприятие „Спорт-Варна“. От 8 до 10 ч. и от 14 до 17 ч. малчуганите ще могат да плуват свободно в два от коридорите на на басейн „Делфини“. От 10 до 14 ч. без вход ще са спортният комплекс „Морска градина“ и спортно-развлекателният комплекс „Младост“. На тенис кортовете „Чайка“ от 10 до 15 ч. ще бъде отворен един корт без заплащане. Безплатно от 14 до 16 ч. ще работи закритият басейн „Любен Лазаров“ в плувния комплекс „Приморски“. За времето от 13,15 до 15,15 ч. без заплащане ще бъде и входът за ледената пързалка в спортно-развлекателния комплекс „Младост“.

Неизкушените от спорта малчугани и родителите им могат да посетят зоопарка, където от 11 ч. започва специално детско парти с викторина за животните и с участието на „Бънджи сингърс“, на клуба за народни танци „Моряците“ и др. Всяко дете ще получи лакомства, а тържеството ще приключи по традиция с торта.

По същото време в Юнашкия салон ще се проведе купа „Морска звезда“ по акробатичен рокендрол, а в плувния комплекс „Приморски“ започва турнирът по плуване „Здравей, лято“.

Детски празник с музикално-артистична програма и конкурс за рисунка на асфалт организира и фондация „Св. св. Константин и Елена“. Той започва от 11 ч. на открита сцена край едноименния манастир в първия български морски курорт. Предвидени са изпълнения на малки артисти от различни танцови, театрални и фолклорни школи във Варна. Специални награди и поощрения ще има за най-изявилите се художници в конкурса за рисунка на асфалт. Специални гости на празника ще бъдат децата от центровете за настаняване от семеен тип „Изгрев“ и „Другарче“.