Спряха хиляди ментета на Капитан Андреево

  • 16 ноември 2015, 15:32
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 5f2b6f33 f6a9 ce8f

Митническите служители на пропускателния пункт Капитан Андреево спипаха хиляди стоки менте.


Близо 7 000 спортни комплекти, обувки, парфюми и тоалетни води, имитации на 30 световни популярни марки са иззети от трафикантите.


Част от тях са открити в автобус с румънска регистрация, пътуващ от Турция през Българи. Той е минал под селекцията за щателна митническа проверка. Именно при нея проверяващите разкрили, че в личния багаж на две румънки има 2 782 парфюма, по-голяма част от които уж Пако Рабан, Нина Ричи, Армани, Лакост, Долче и Габана. Пред митническите служители дамите признали, че закупили ароматите от Истанбул и не знаели, че парфюмите са имитации.


Още 360 парфюма и тоалетни води са открити в личния багаж на друг румънски гражданин, който бил в турски автобус по редовна линия отИстанбул за Букурещ. В същото превозно средство е разкрито и че двама други пътници пренасят общо 360 чифта спортни обувки с логото на Adidas и Nike.


В друг от случаите ментета са разкрити в камион с румънска регистрация, влизащ в страната от Турция. Той също е селектиран за щателна проверка. Шофьорът на камиона представил редовни документи за превозваната стока, но при извършената проверка сред групажната стока са открити 1560 чифта обувки, 1045 спортни комплекти и 840 мъжки и дамски блузи с логото на световноизвестни марки.


В изпълнение на Регламент на Съвета на ЕС и Закона за марките и географските означения имитациите са задържани и са случаите ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.