Сръбските туристи в България растат

  • 12 септември 2018, 17:05
  • Default profile Автор Павел Стаменов
10  5

Увеличава се броят на сръбските туристи в България, а нашата държава става все по-популярна. Това заяви във Велико Търново председателят на Народната скупщина на западната ни съседка Мая Гойкович. Тя бе на двудневно посещение у нас, като освен София, разгледа и старопрестолния град.

„Дойдох във Велико Търново по покана на Даниел Панов. Разговарях с един много успешен кмет, който е успял от един сравнително малък град да направи туристически бранд и да привлича туристи от цял свят. Ще направя всичко възможно нашите граждани да идват по-често в България, да посетят тези прекрасни места. Надявам се, че всичко това ще бъде в полза на общото ни сътрудничество и благоденствие“, добави Мая Гойкович.

Тя разгледа знакови за Велико Търново и България исторически забележителности – крепостта Царевец, църквите „Свети Четиридесет мъченици“ и „Рождество Христово“ /Арбанаси/, както и от новите атракции - Мултимедиен посетителски център и Парк с миниатюрите „Търновград – духът на хилядолетна България“. В ролята на екскурзовод лично влезе кметът Даниел Панов, под чието управление Велико Търново се утвърди като център на културния туризъм както в България, така и на Балканите.

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Еко е, събираме разделно" ТУК!