Станишев: Никога не е имало такова напрежение в БСП за листа за евровота

  • 15 април 2019, 08:38
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 1234

Когато нещо се прави на инат се получава отпор. Националният съвет са хора, зрели с политическа отговорност, можехме да си спестим това, което си причинихме. Никога не е имало такова напрежение в БСП при подредба на листи за Европейския парламент. Това каза президентът на ПЕС Сергей Станишев в ефира на Нова телевизия.

След 10-часови дебати в неделя, в крайна сметка евролистата на БСП беше променена. Пленумът на БСП пренареди предложената от лидера си Корнелия Нинова подредба на листата за евровота. Водач остава Елена Йончева, но Сергей Станишев също намери място в нея  - пето.

Според Станишев така Националният съвет е показал, че чува гласа на партията и това не е бламиране на лидера на БСП Корнелия Нинова.

„Аз участвам в тази кампания не с амбицията на всяка цена да стана евродепутат. Аз съм постигнал изключително много и почти никой няма такива постижения и в национален, и в европейски мащаб едновременно. За мен е важно, че партията ясно заяви своята европейска социалистическа привързаност към нашето семейство и иска с общи усилия да променим Европа”, заяви Станишев.

Според него, ако не беше станал част от листата, щеше да бъде затруднена работата му в ПЕС.

Снимка - кадър Нова телевизия