Стара Загора търси най-красивата детска сурвачка

  • 22 ноември 2020, 15:30
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium img 2491

„Сурва, Весела година” – традиционен конкурс за сурвачки и рисунка обявяват Община Стара Загора и Център за подкрепа за личностно развитие. До 15 декември се очакват сурвачки и рисунки. В конкурса могат да участват ученици от 7 до 14 години разделени в две групи: І група - 7- 10 години и ІІ група 11 – 14 години.

Сурвачките трябва да са изработени от естествени материали, да носят българската народна традиция и да показват умения за изработката им. Ще бъдат оценявани сръчността и познанията на участниците за коледните и новогодишните обичаи в България.

С до две творби без ограничения в жанра - живопис и графика могат да се включат и малките художници отново в двете възрастови групи:

І група - 7- 10 години и ІІ група - 11 – 14 години.

Изискването е рисунките да са във формат 35/50 см (без паспарту), като техниката е по избор.

Сурвачките и рисунките трябва да са съпроводени с информация за двете имена на участника, години, клас, училище и телефон. Желаещите да се включат носят или изпращат творбите си в сградата на Центъра за подкрепа за личностно развитие на ул. „Захарий Княжески” 71, ет.3.

Списъкът с наградените творби ще бъде публикуван в сайта на ЦПЛР-Стара Загора и на страницата на центъра във Фейсбук на 20.12.2020 година. Наградените участници, могат да получават своите награди от 21 до 23 и от 29 до 30.12. 2020 година в ЦПЛР ул. „Захарий Княжески” №71 ет.3. Творбите ще бъдат изложени в централна градска част в навечерието на коледните празници.

Снимка: Община Стара Загора