Стара Загора търси пари за ремонт на къща-музей и забавачка

  • 18 декември 2020, 10:31
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium stara zagora 11

Общинският съвет подкрепи предложението Община Стара Загора да кандидатства с два проекта пред Министерство на труда и социалната политика. Първото е за ремонт на къща-музей „Градски бит XIX век“ и реставрация, реконструкция и възвръщане на естетическата стойност на стенописите в музея. Стойността му е близо 128 хил. лева. Второто проектно предложение е за ремонт на дворното пространство на Детска ясла „Боровец“, което е на стойност 240 хил. лева.

Местният парламент гласува и за създаването на Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи без увреждания. Той ще се намира на ул. „Димитър Караджов“ № 2, а капацитетът му ще бъде 15 места за деца и младежи на възраст до 18/20 години.

Подкрепено беше финансиране на проект на СНЦ „Граждански клуб Либерална Икономика Прогрес и Активност“ в „Подкрепа за уязвими хора в кв. Зора“. Стойността, която ще бъде отпусната, е в размер на 5500 лева. Одобрено беше и отпускането на средства за осъществяване на проект „Подкрепа за хора в трудна житейска ситуация“ на Фондация „Обществен дарителски фонд-Стара Загора“. Той е насочен основно към осигуряване на психосоциална подкрепа и хуманитарна помощ за уязвими хора от града и селата, и хора, изпаднали в сериозни затруднения в резултат на кризата, причинена от COVID-19. Целта е да се даде социална подкрепа за тези хора за преодоляване на най-тежкия период от кризата. Дофинансирането от страна на местната администрация е в размер на 6500 лева.


Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Трифон Зарезан" ТУК!