Старозагорската община ще приключи 2014-та с бюджетен излишък

  • 20 ноември 2014, 15:41
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 546e0abc8f29e

Старозагорска община ще актуализира бюджета си тази година, но противно на очакванията това ще бъде не в разходната му част, което е обичайна практика, а в приходната.


„Справката показва, че до края на октомври са събрани на 95 на сто от планираните приходи от местни данъци и такси, а до края на годината в общинската хазна ще влязат още над 3,2 млн. лв.", посочи шефът на местния парламент Емил Христов в четвъртък, ден преди заседанието на общинските съветници.


Това е наложило да се актуализира тазгодишния бюджет и да разпределят допълнителните средства по пера. По-голямата част от тези допълнителни средства, над 1,5 млн. лв, щели да бъдат използвани за подобряване на инфраструктурата в областния център – ремонт на улици, тротоари, бордюри, оформяне на зелени площи и др.


Останалите пари щели да бъдат изразходвани за нови обекти в инвестиционната програма и ремонт на пътя до най-новото село в общината – Яворово, което доскоро бе в Чирпанската община, но се присеъедини към Стара Загора с референдум.