Стартира кампания за спасяването на хасковски журналист

  • 27 май 2016, 06:37
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 57786714 eb0e 0596

Хасковските журналисти стартират кампания за спасяването на живота на колегата Георги Христов.  Едно от най-талатливите и оригинални пера на Хасково се нуждае от подкрепата и помощта на добрите хора в града, региона и страната.


Жоро има нужда от животоспасяваща процедура в чужбина, която струва около 40 000 евро. Сумата е непосилна за семейството му.


Георги Христов страда от рак на дебелото черво, миналата година му бе направена успешна операция в столичната болница „Св.Анна”. За съжаление, наскоро са му открити разсейки в черния дроб.


Христов се бори мъжки с коварното заболяване. От лятото на 2015-а е на химиотерапия, която обаче не дава очакваните резултати.


Терапия, която се прилага в клиники в Италия и Белгия, дава много добри прогнози за неговия случай, а колегата вече се е свързал с тях и е получил офертите им. Става дума за две последователни процедури, облъчване с радиоактивни изотопи, които унищожават лезиите. Всяка от тях струва приблизително по 20 000 евро. Такова лечение в България все още не се прилага.


Журналистическата колегия в Хасково обяви съпричастността си и мнозина колеги вече даряват част от заплатата си. Призоваваме всички добри хора в Хасково да се присъединят към кампанията за спасяването на един млад човек.


Георги Христов е работил в хасковското радио „Метроном”, местна калбелна телевизия, а в послените години беше част от екипа на електронния сайт haskovo.net и кореспондент на вестниците „Телеграф” и „Монитор”.


Жоро има две висши образования – история и философия. Винаги е притежавал освен талант и много хъс, висок морал и дойстойна гражданска позиция.


В своята добра журналистическа кариера е организирал и активно е участвал в множество успешни благотворителни кампании в помощ на бедни, страдащи и болни хора.


По ирония на съдбата, в момента той се нуждае от помощ. Жоро винаги е вярвал, че солидарност, съпричасност и взаимопомощ не са празни думи. А висши ценностти, светоглед и начин за възприемане на света и околните.


Георги Христов е на 42 години, семеен е, има любяща съпруга и дъщеричка, която наесен ще бъде в първи клас. Във времето на баловете Ние, неговите колеги, го подкрепяме искрено и му пожелаваме да види дъщеря си абитуриентка.


Мотото на кампанията е #спасижоро и се подкрепя от всички медии в Хасково и региона, както и от кореспондентите на националните сайтове, вестници, телевизии и радиа. За всички, желаещи да помогнат е открита банкова сметка:


ЦКБ АД- клон Хасково


еPay: BIC: CECBBGSF,


IBAN: BG67 CECB 9790 1036 0423 00


Набирателна сметка: BIC: CECBBGSF, IBAN: BG29 CECB 9790 4036 0423 00


ГЕОРГИ ХРИСТОВ ГЕОРГИЕВ