Стартира порталът на европейските общини TheMayor.EU

  • 27 октомври 2017, 14:55
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%9a%d0%bc%d0%b5%d1%82 %d0%bd%d0%b0 %d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0 2017 14

Мащабен европейски проект тръгва от България - Порталът на европейските общини TheMayor.EU. Стартът му бе даден току-що на петата официална церемония за връчване на наградите "Кмет на годината 2017" в "София Тех Парк". Основател на проекта TheMayor.EU е председателят на Асоциация "Евро Адванс" Боян Томов.

Начало на мащабния европейски проект дадоха Боян Томов, еврокомисарят Мария Габриел, Марку Маркула, вицепрезидент на Европейския комитет на регионите, Искра Михайлова, председател на Комисията по регионално развитие в ЕП и Даниел Панов, председател на Националното сдружение на общините в Република България и кмет на Велико Търново.

В електронната платформа ще бъдат събрани последните новини от градовете, туристическите атракции, историята и възможностите за инвестиции.TheMayor.EU ще има за задача да информира европейските граждани за добри практики, внедрени от общинската администрация в съответните градове. С новата платформа гражданите на ЕС ще бъдат по-добре информирани за случващото се в европейските общини. Платформата ще дава по-добра възможност за комуникация между градоначалниците, както и по-достъпна информация за работата на европейските общини.

Платформата ще има 28 секции – съответно за всяка една държава, пълноправен член на Европейския съюз.

Снимки: Красимир Свраков