Ще става за море след 22 юли

  • 10 юли 2018, 08:20
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium wave 2975551 960 720

Морето ще е мираж до 22 юли. Дотогава ще е все така дъждовно и по-хладно от обичайното за този период от годината. За плаж няма да става и в съседна Гърция, където времето ще е като у нас.

„До 22 юли трайна тенденция към промяна на времето няма да има и у нас ще е дъждовно. По-топло и сухо ще е времето в Западна и Северна Европа. В Гърция ситуацията ще е като у нас – много валежи и по-ниски температури от обичайните за юли”, каза  синоптикът Красимир Стоев от НИМХ-БАН пред Нова тв.

Само тази нощ в столицата са се изсипали 42 л/кв. м дъжд. „Вече сме над месечните норми за валежи в София. От 40 до 80 л/кв. м са били валежите в по-голямата част от страната, което е близо или по-високо от климатичните норми за целия юли”, каза Стоев.

Според него обаче все пак ще има лято тази година. „В края на юли вероятно ще има горещи дни. Предстои стабилизиране на времето от утре, в петък на места температурите ще достигат 31-34 градуса. Но от 16 до 22 юли на Балканския полуостров температурите ще са по-ниски от обичайните и валежите ще са над климатичните норми. В края на месеца ще има по-високи температури”, каза Стоев.  

Той посочи, че все още е рано да се каже какво ще е времето през август, защото месечната прогноза за следващия месец се прави в края на юли.

„Моята отпуска е планирана за септември”, посочи синоптикът.

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за март на тема "Пазители на българския дух" ТУК!