Стипендии за деца от село дава млад мъж от София

  • 10 януари 2019, 15:33
  • Default profile Автор Петя Валентинова
Medium 1

Ежемесечни стипендии по 50 лева ще получават 5 деца от училището в мизийското село Крушовица през втория учебен срок. Паричната помощ идват от бивш възпитаник на школото – Александър Малинов. Своята стипендиантска инициатива той нарича „Юлия“ на името на своята баба, с която е прекарал детските си години в селото. Александър е родом от София, където живее и работи като програмен директор в националната пациентска организация, но милее за Крушовица и иска да насърчи местните деца да учат и развиват своите заложби.

Месечна стипендия от младия мъж ще получават третокласникът Ивалин Иванов, шестокласникът Илиан Алексиев, петокласничката Силвия Маринова, четвъртокласникът Антон Илиев и първокласничката Валерия Накова. Директорът на ОУ „Христо Ботев“. Раздадени бяха и 3 поощрителни награди – кодове за достъп до онлайн платформата „Уча.Се“. За да спечелят стипендията, децата трябваше да нарисуват картина на тема „Най-добрият човек, когото познавам“. Към всяка рисунка трябваше да има кратък текст, който я обяснява.

Директорът на училището в Крушовица Дарина Стоянова благодари на Александър и пожела повече млади и достойни мъже като него да помагат за своите села. На церемонията по учредяване на стипендиите присъства и зам.-министърът на образованието Деница Сачева, която познава дарителя и поощрява неговата кауза. Гости бяха също началникът на РУО-Враца Галина Евденова, зам.-кметът на община Мизия Николай Нековски и кметът на Крушовица Илия Илиевски.

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за март на тема "Пазители на българския дух" ТУК!