Стоичков представя биографичната си книга в Стара Загора

  • 17 юли 2019, 12:59
  • Default profile Автор Цвети Василева
Medium %d0%a1%d1%82%d0%be%d0%b8%d1%87%d0%ba%d0%be%d0%b2

Легендата на българския футбол Христо Стоичков ще представи биографичната си книга „Историята“ в Стара Загора.

На 22 юли от 18 часа, на площада пред община Стара Загора, Камата ще донесе и  Златната топка, спечелената от него през 1994 г.

Феновете на Стоичков ще имат възможност да вземат автограф, както и да си направят снимки с известния футболист.  Допълнително настроение сред публиката ще създадат  Димитър Туджаров – Шкумбата и Иво Райчев.

Стоичков се определи като приятел на града и старозагорец, след като стана носител на званието „Почетен гражданин на Стара Загора“ през 2017 година. Той бе удостоен с него след организирането на уникално футболен спектакъл на старозагорския стадион „Берое“ – срещата между Дрийм тима на Барселона и отбора на Стоичков и приятели. Златната осмица обеща да бъде посланик на Стара Загора по света.

Преди да се срещне с жителите и гостите на Стара Загора, Стоичков ще отдели време на децата от школата на „Берое“. За малките таланти това ще бъде втора среща с него след тази преди двубоя между Дрийм тийма на Барселона и отбора на Стоичков.

„Тази книга показва силата на духа, непримиримостта и това, че всичко е възможно, когато вярваш с цялото си сърце. Няма как да не бъда щастлив, че именно такъв човек ще може да се срещне лично с децата на Стара Загора. Христо Стоичков е изключителен пример за успех за всички тях. Той е представител на едно друго поколение. Има изключително чувство за самосъзнание, дискретност и директност. Няма да изненадам никого, ако кажа, че Христо има невероятен принос за популяризирането на България. Това е пример, към който всяко едно дете може да погледне“, коментира Виктор Драголов, един от организаторите на посещението на Камата в Стара Загора.