Стоилов връчи златна значка "Русе" на Лили Ганчева

  • 03 април 2019, 19:28
  • Default profile Автор Галина Стоянова
Medium 1  37

Кметът на Община Русе Пламен Стоилов връчи златна значка „Русе“ на Лили Ганчева за висок принос и заслуги за развитието на българо-румънското сътрудничество и на Асоциация „Еврорегион Данубиус“.

„Благодаря Ви за всеотдайността и всичко, което правите за Русе. Дейността Ви е изключително ценна и подпомага приятелството и партньорството със северната ни съседка“, заяви Стоилов. Ганчева от своя страна благодари за оказаното внимание и сподели, че с удоволствие ще продължи да работи за просперитета на града и региона. Тя подари на русенския градоначалник стихосбирка от гюргевската поетеса, която е и общински съветник в местната институция, Дуня Паланджану.

От 2002-ра година Лили Ганчева е главен експерт в Еврорегион „Данубиус“, а от 2009 г. е негов изпълнителен директор. Асоциацията има значим принос в различни сфери, като насърчава, консултира и координира трансграничното сътрудничество между Република България и Република Румъния в областта на: икономическото развитие, транспорта, околната среда, образованието, културата, пазара на труда, здравеопазването и земеделието.