Стопанската академия в Свищов поднови курсовете по плуване за деца

  • 07 октомври 2015, 16:15
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 57786714 cee9 6b0d

Деца и ученици от община Свищов отново ще могат да се учат да плуват в закрития басейн на  Стопанската академия „Димитър А. Ценов” , съобщи Фокус.  В басейна ще могат да тренират както начинаещи, така и напреднали.Над 300 възпитаници на детски градини и училища получиха свидетелства за завършен курс за начално обучение по плуване.


 „Нашето голямо предизвикателство като крайдунавска община е да постигнем масов ефект, достигайки до максимален брой деца, които да придобият умения по плуване” – коментира идеята на Катедрата старши преподавател Елиз Караманлиева. Относно интереса на децата към този спорт, тя подчерта, че част от завършилите първите курсове са посещавали закрития басейн и по време на лятната ваканция при свободен достъп. 


Курсовете за ученици ще започнат от 12 октомври, като за заниманията от 15:30 часа. Директорите на СОУ „Д. Благоев” и СОУ „Н. Катранов”, са осигурили транспорт на възпитаниците си до спортния комплекс. Заниманията за деца от детските градини започват на 17-ти октомври и ще се провеждат в събота и неделя.


От 12-ти октомври ще бъдат възобновени и курсовете по аква аеробика за възрастни. 
Плувният басейн на Стопанска академия е общодостъпен за всички желаещи – студенти, преподаватели, служители на висшето училище и граждани. Хората могат да ходят на басейна по веднъж или да си направят абонаментна карта. Записване за всички курсове се осъществява на касата на плувния басейн в Корпус Юг.