Стотици фенове на рока край Мъглиж

  • 29 август 2017, 20:01
  • Default profile Автор Цвети Василева
Medium heavy metal

Единадесет рок банди от цялата страна ще се изявят на сцената на рок фестивала We Are Going To Мъглиж. Петото издание ще се проведе на 8 и 9 септември в местността „Равня” на километър от града. Очаква се стотици фенове да пристигнат на фестивала, съобщиха от Общината.

We Are Going To Мъглиж се стреми да поддържа и развива българската авторска музика, и е насочен към широката рок публика, казват организаторите. Тази година за пръв път рок музика ще звучи не само от сцената, но и от пулта в паузите мужду групите и през деня.

Според екипа на фестивала, опитът досега показва, че информираността и познаването на съвременната българска сцена е сравнително слабо, въпреки че интересът е голям. Затова ще се подкрепя авторската музика  през цялото влеме на фестивала. Затова е подготвен плейлиста с музика на групи участвали досега, както и на други банди, предизвикали интерес, които ще бъдат поканени на следващи форуми. Ако експериментът се окаже успешен, организаторите планират  организирането и на борса за българска музика.  

За гостите е осигурено място за устройване на палаткови лагери. Предлагат се храна и напитки, както и допълнителни забавления. Достъпът до фестивала е безплатен за всички.