Стотици перничанчета бягаха с усмивки

  • 16 март 2019, 13:47
  • Default profile Автор Станислава Антова
Medium received 362551931260586

Стотици деца събра третият лекоатлетически турнир "Децата на Перник" под надслов "Бягай с усмивка". Състезанието се организира от най-голямото пернишко кметство "Изток" и националната състезателка по лека атлетика Милка Михайлова. Младите спортисти бяха подкрепени от кмета на Перник Вяра Церовска, народният представител от ГЕРБ Красимир Велчев и кмета на кв. „Изток“ Емил Костадинов, а най-добрите бяха удостоени с награди. Целта на инициативата е да популяризира леката атлетика, представяйки бягането като начин на забавление, насочена към откриване на нови таланти в този спорт. Всички участници бяха поздравени от кмета Вяра Церовска с лекота да покоряват високите върхове. 

„Толкова много деца, толкова много енергия и усмивки, са събрани в този хубав спортен празник“, сподели Вяра Церовска.

Кметът на „Изток“ напомни на младите хора , че спортът учи на дисциплина и да не забравят училището. 

„Щастлив съм, защото всяка година  лекоатлетическият турнир събира все повече деца. Както подсказва и мотото ни „Бягай с усмивка“, не е важно да си първи. Важно е участието. За нас всички вие сте победители“, каза Костадинов. 

В зависимост от възрастовите групи момичетата и момчетата пробягваха разстояние от 100, 200, 300, 500 и 1 000 метра. Трасето е асфалт и една обиколка беше 500 метра. В надпреварата се включиха момичета и момчета с увреждания на възраст от 5 до 13 години. Те се състезаваха в дисциплината 100 метра с и без придружител, като всички завършили получиха награди. В индивидуалното класиране заелите първите три места получиха медали, а до шесто място - грамоти и предметни награди. Най-добре представилите се училищни отбори пък бяха удостоени с купи.