Строят карантинна сграда в благоевградския зоопарк

  • 12 февруари 2019, 18:57
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium 001

Нова карантинна сграда ще бъде изградена в зоологическата градина в Благоевград. В нея ще бъдат настанявани новопостъпили животни. Ще бъде определено и място, където ще се изолират и четириноги в недобро здравословно състояние. Карантинната сграда е заложена в Инвестиционната програма за настоящата година.

Предстои да бъде извършен ремонт на част от клетките за животни. Целта е да бъде осигурен по-широк периметър на маймуните, лъвовете, дивата свиня, благородния елен и други обитатели на зоологическата градина.

Подобряване на условията в зоологическата градина се извършва поетапно. През последните година бяха изградени пет нови клетки - на мечките, на чакалите, вълците, лопатарите. Извършени бяха и множество ремонтни дейности за обновяване на клетките и алейните пространства.

Зоопаркът разполага с ветеринарно-медицински кабинет, оборудван с необходимата апаратура. Животинските видове имат медицински картони, в които се вписват направените прегледи и евентуални лечения. Животните се хранят по утвърдени хранителни дажби. Хигиенизирането на помещенията става ежедневно.

Здравословното състояние на животните, обитаващи благоевградския зоопарк е добро и се следи от специалисти. В зоологическата градина в Благоевград има над 280 животни от 32 вида.

При посещение на големи групи има възможност за изнасяне на беседи, свързани с произхода и начина на живот на обитателите на зоологическата градина в Благоевград. В началото на 2016 година благоевградският зоопарк получи лиценз, в който са вписани краткосрочни и по-дългосрочни мерки, които се изпълняват. Обектът е отворен за посетители от 08:30 часа до 17:00 часа.

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за май на тема "Модерни в клас" ТУК!