Строят нов търговски център в Благоевград

  • 17 юли 2019, 18:59
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium 4 24

Първа копка на търговски център в Благоевград бе направена днес. В бъдещия обект ще има  магазини за дамска, мъжка и детска мода на „LC Waikiki” и магазин за обзавеждане и декорация на дома „JYSK”. Първата копка бе направена от кмета д-р Атанас Камбитов и Тодор Белчев, председател на Съвета на директорите на „Видеолукс холдинг”. Инвеститор в проекта и собственик на терена е веригата за бяла, черна и офис техника „Технополис”.

Двете международни вериги, които ще са наематели в новия обект, стъпват за първи път в Благоевград. Търговският център ще се намира до хипермаркет „Технополис”, мястото е удобно и комуникативно, там се обособява търговска зона с разнообразие от магазини.

Очаква се новият търговски център да посрещне първите си клиенти през есента на тази година. Предвидено е изграждането на безплатен паркинг за посетителите.

„Тази инвестиция доказва, че бизнес средата в града е надеждна. Инвеститорите оценяват и климата, и перспективите. Всеки ден провеждаме срещи с потенциални инвеститори. В много скоро време ще обявим още подобни инвестиции. Едната е доста сериозна, с откриване на работни места. В момента водим преговори и с друг инвеститор - немска фирма, с 300 работни места. Главният проблем на Благоевград, за сетен път го казвам, е липсата на свободни големи по площ терени”, заяви след церемонията кметът Камбитов.

Немците са харесали града като геагрофско положение, където има наличие на митници, на магистрала, като профил на работната ръка, като млад град – с възможности и перспективи. Но стигат до въпроса с терена. 30 декара искат парцел, а няма такъв. „Ако някой може да ми каже къде има такъв терен, дето се казва, още утре ще започнат. Техните условия са да има изградени водопровод, електрическо захранване, път, инфраструктура. Имат готовност да започнат строителството август месец, а догодина да произвеждат продукцията. В скоро време ще обявим и други инвестиции. Сигурен съм, че градът има бъдеще, има развитие. Отстрани е много лесно да се говори, да се критикува. Общината създава условия, инвеститорът днес го каза много ясно – общината за много кратко време е провела всички необходими процедури и съгласувания, за да стартира строителството на търговския обект. Това е нашата работа и го правим. Оптимист съм за бъдещето на Благоевград”, подчерта градоначалникът.