Строят нова пътна връзка към 25-хиляден квартал във В. Търново

  • 03 февруари 2019, 18:58
  • Default profile Автор Павел Стаменов
Medium p  1

Започна строителството на новата пътна връзка към 25-хилядния великотърновски квартал „Бузлуджа“ и съседния комплекс „Зона В“. Меката зима позволи стартиране на изкопните дейности и подравняването на терените.

Пътят ще представлява своеобразно продължение на една от основните улици в кв. „Бузлуджа“ – „Иларион Драгостинов“¸ което ще отвежда чак до пътен възел „Качица“. Така жителите на двата квартала ще могат да достигат до булевард „Никола Габровски“ и до ул. „Магистрална“ за 3-4 минути.

Улицата ще е с широчина 14 метра с новите тротоари, ще бъде монтирано уличното осветление, а над 13 000 кв. метра ще бъде положеният асфалт.

Същинските дейности по изграждането на пътното легло, оформянето на тротоарите, основата и асфалтирането ще започнат през пролетта. Пътната връзка ще подобри транспортното обслужване на над 25 000 жители на Старата столица.

За реализацията на инфраструктурния проект на Община Велико Търново бе осигурено финансиране от републиканския бюджет, в резултат на проведени разговори и срещи на кмета Даниел Панов с представители на изпълнителната власт.

В старопрестолния град започна и текущ ремонт на участъци от уличната мрежа, по които настилката е нарушена след януарските валежи. Дейностите започнаха по улица „Бузлуджа“ в кв. „Варуша“, а преасфалтирани ще бъдат и други проблеми участъци по градските улици.