Струмяни черпи опит от Малта за опазване на културното наследство

  • 08 ноември 2018, 11:28
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium dsc03782

Делегация от община Струмяни и представители на Сдружение „Юни Партнерс” взеха участие в четвъртата среща по проект “Solidarity 4 Heritage”, финансирана чрез програма „Европа за гражданите” на Европейския съюз, която се състоя в община Нашар, Република Малта. Участниците във форума дискутираха общи стратегии и мерки за подпомагане доброволческата дейност в партньорските общини. Партньори по проекта са община

Струмяни, България; Сдружение „Юни Партнерс”, България; община Агия, Гърция; община Ново Место, Словения, община Калтанисета, Италия и община Нашар, Република Малта.

Всеки партньор взе участие в заложените срещи и мероприятия и представи добра практика за включване на младежи и възрастни граждани от съответната община като доброволци в опазване на културното наследство.

Всички партньори се обединиха около идеята за изработване на общ меморандум и направиха своите предложения, които да бъдат включени в него. Целта е предоставянето му на Европейската комисия за популяризиране на съвместни доброволчески практики и обмен на доброволци, подпомагащи инициативи, свързани с опазване на местното културно наследство.