Студенти се състезават в 8 спорта за купата "8 декември"

  • 04 ноември 2019, 18:03
  • Default profile Автор Жулиета Цветкова
Medium bowling 696132 960 720

С турнир по боулинг започват спортните състезания за студенти за традиционната купа „8 декември“, която се връчва във Варна в навечерието на студентския празник. В програмата  са включени 8 вида спорт - боулинг, тенис на маса, минифутбол, лекоатлетически крос, волейбол, шахмат, стрийтбол 3х3 и плуване. Организатори са общинската дирекция „Спорт“, студентските съвети и академичните звена, отговарящи за спорта във варненските университети.

Боулинг турнирът започва от 16 ч. на 6 ноември в „Грандмол Варна“. На следващия ден от 10 ч. в залата на Икономическия университет ще се проведе състезанието по тенис на маса по системата лично - отборно за мъже и жени. 

Мачовете по минифутбол започват на 8 ноември от 16 ч. на спортните площадки в общинския спортно-развлекателен комплекс „Младост“. Първите срещи са между отборите на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“/ Икономически университет и Технически университет/ Медицински университет. Всяко висше училище може да се включи в състезанието с два отбора от по 12 състезатели. Финалните мачове са насрочени за 13 ноември от 15 ч. Лекоатлетическият крос ще се проведе, както обикновено, в Морската градина по алеята под Летния театър на 9 ноември (събота) от 11 ч. За участие са поканени всички студенти, без ограничения, които ще премерят сили в дисциплините 2000 и 1000 метра, съответно за мъже и жени.

За първи път през тази година ще има и турнир по шахмат. Той е планиран за 14 ноември от 15 ч. в Юнашкия салон.

Закритият басейн „Д-р Л. Лазаров“ в плувния комплекс „Приморски“ ще домакинства състезанията по плуване на 16 ноември от 10,30 ч. Всички участници трябва да се запишат в звената по спорт в университетите. 

От 13 ч. на 18 ноември с мач при мъжете между ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и Техническия университет в базата на Медицинския университет ще започнат състезанията по волейбол. Надпреварата по стрийтбол 3х3 за мъже и жени стартира на 20 от 17ч. в залата на Медицинския университет. 

Официалното награждаване и закриване на „Купа 8 декември“ ще се състои на 22 ноември от 18 ч. в Юнашкия салон.