Съдът нареди да се броят преференции от вота в Добринище

  • 23 ноември 2019, 20:32
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium %d0%b8%d0%b7%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%b8 768x484

Административен съд-Благоевград допусна оглед, проверка и преброяване на бюлетините за общински съветници в секция № 17 в град Добринище, община Банско.

Магистратите дадоха ход на делото срещу решение на Общинска избирателна комисия-Банско в тази част, в която са обявени изборните резултати по преференциалния вот на кандидатите за общински съветници. Аргументи за неправилно отчитане на изборния резултат имат петима кандидати за общински съветници, участници в изборите на община Банско, произведени на 27.10.2019 г.

В открито съдебно заседание съдът откри производство по оспорване истинността на съдържанието на протоколите на всичките 24 СИК в община Банско. Разпоредени бяха оглед, проверка и преброяване на бюлетините за общински съветници в секция № 17 в Добринище. Съдът обаче счете за неоснователно искането на оспорващите изборния резултат за ръчно преброяване на бюлетините във всички секции в общината. В останалите двадесет и три секции няма данни в протоколите да са възниквали спорове между членовете относно действителността на бюлетините, броя на отчетените гласове, както и няма протоколи, подписани с особено мнение.

На следващото заседание на 29 ноември от 11:00 часа ще бъдат извършени оглед, проверка и преброяване на недействителните бюлетини за общински съветници, както и действителните бюлетини с отразен преференциален вот, подадени за кандидатските листи на ПП ГЕРБ и Местна коалиция „ВМРО - КП „Алтернатива на гражданите”.