Съдът в Стара Загора осъди холандския педофил

  • 30 октомври 2014, 13:24
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 545239e51063a

На 4 години затвор при първоначален строг режим бе осъден 46-годишния холандец Андриас Хеере Вагенаар за блудствени действия с малолетни. Съдебното дело се гледа при закрити врати и по съкратената процедура по желание на чужденеца в четвъртък. Така Старозагорският районен съд му даде максималната присъди при тези условия на процеса.


Холандецът е в следствения арест от 3 януари тази годин. Тогава той бе арестуван в старозагорски хотел по сигнал на служители, след като прекарал нощта в стая заедно с две малолетни момчета от дом за сираци в града. Разследването не е доказало, че той ги е насилвал. Но според признанията на самите деца педофилът ги е целувал, галил и опипвал, което се калсифцира от обвинението като блудствени действия.


Съмненията, че той е заснел хомосценките не се потвърдиха. Разследващите обаче не го изключват да е имал това намерение, тъй като Вагенаар е бил разследван в родината си за подобни порно-подивзи.


При разследването стана ясно още, холандецът е бил в Стара Загора и през миналото лято. Според неговите обяснение той бил професионален мебелист и имал намерение да развива този бизнес и у нас.


Андриас Вагенаар бе осъден да заплати и разноските по делото, които са близо 1650 лв. Адвокатът му не можа да каже дали ще обжалват присъдата на втора инстанция, тъй като не бил говорил с клиента си.