Сухиндол отбелязва Трифон Зарезан за 150-ти път с пищни тържества

  • 14 февруари 2015, 07:12
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 54def3aae3dc5

Вицепрезидентът на Република България Маргарита Попова е патрон на тържествата за Трифон Зарезан в Сухиндол. Тази година е юбилейното 150-то организирано честване на празника. В града пристигат гости от побратимените на Сухиндол полски, малтийски, италиански и македонски градове.


Официално е открит Информационен център, създаден по проект "Представяне на местното културно и историческо наследство на община Сухиндол чрез прилагане на информационни технологии". В Народно читалище "Трезвеност" ще бъдат представени изложбите "Табелите на социализма" и "Сухиндол, моето място, моят дом".


Вече официално бе открит Лозаро винарският културен и дегустационен център, създаден по проект на стойност 280 000 лева по Програмата за развитие на селските райони. На тържествено заседание на Общинския съвет пък бяха обявени почетните граждани на Сухиндол.


Празнична света литургия в храм "Св. св. Петър и Павел" започна в 9:00ч. Концертът "...Вино да се лей, песен да се пей и хоро – люлей..." започва на централния площад в 13 - часа. На площада вицепрезидентът Маргарита Попова и кметът Пламен Чернев ще отправят към гражданите празнични поздравления.


В местността "Димчански завой" ще се извърши традиционното зарязване на лозите.