Съжалението за миналото и страхът от бъдещето могат да те убият

  • 12 март 2019, 07:39
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 960 ratio g

Легендарната актриса и певица Лайза Минели днес навършва 73 г. Тя е родена на 12 март 1946 г. в Лос Анджелис, САЩ. 

Минели е един от малкото артисти печелили всичките четири най-престижни награди "Оскар", "Еми", "Грами" и "Тони".

Дъщерята на Джуди Гарланд и режисьора Винсънт Минели дебютира в киното едва тригодишна във филма "Доброто старо лято". Минели е записала 11 албума, снимала се е в повече от 30 филма. Звездата й на Алеята на славата в Холивуд бе открита през 1996 г.

Лайза печели наградата Тони, на 19-годишна възраст, и бива номинирана за наградата Оскар, на 23-годишна възраст, за ролята си на Пуки Адамс, във филма „The Sterile Cuckoo“.

Тя печели „Оскар“, за ролята си на Сали Боус, във филма „Кабаре“. Седемдесетте години са много ангажиращи за Лайза. Постоянно се снима във филми, участва в представления и музикални изяви. Тя и нейният добър приятел на име Халстън, са редовни посетители на „Studio 54“ – най-известният диско-клуб в света. 

Звездата от филмовата версия на мюзикъла "Кабаре" е магнетична и с завладяваща усмивка. Предлагаме ви някои от нейните мисли:

"Трябва здравата да се потрудиш. Но първо трябва да го поискаш, а след това да помечтаеш."

„За мен реалността е нещо, над което да се издигнеш.“

"Съжалението за миналото и страхът от бъдещето могат да те убият."

"Мечтай. Позволи на ума си да види местата, които искаш да посетиш. После мисли целенасочено за това, планирай и се възползвай от възможностите. И не слушай никой, който не знае какво е да мечтаеш."

"Важното е да вдигнеш ръка. Да не се криеш, да не се преструваш на някой друг. Просто вдигни ръка – това е най-доброто, което можеш да направиш."

"Не спирай да се движиш... или животът ти ще спре."​

„На този свят всичко е възможно. Истински вярвам в това.“

 

Снимка Pinterest