Светлинно шоу посрещна "четници" в Борован

  • 30 май 2017, 18:06
  • Default profile Автор Петя Валентинова
Medium memo0023
С ефектно светлинно шоу и пъстра празнична програма посрещнаха участниците в 71-вия поход „По стъпките на Ботевата чета“ в Борован. Кметът инж. Десислава Тодорова лично посрещна дружината от  близо 800 походници.

„Саможертвата на Ботев и неговите съратници промени съдбата на България. Великите българи са все хора с изключителни духовни и обществени качества, цялостно и завинаги променили към по-добро нашата история, култура и морал. Освен това тези българи са известни в цял свят и чрез тях хората  разпознават България. Христо Ботев, каквото и да е казал, душата му изцяло е участвала в думите му, в плача му, в смеха му. Ботев проповядва чрез своите произведения, а и чрез бунтовническия си живот, че свободата е най-важното нещо на света. Без нея няма нормално развитие на нито един човешки индивид“, отбеляза Тодорова в словото си.

Десетки граждани препълниха централния площад за тържественото посрещане на походниците в Борован.  В художествената програма взеха участие  учениците от основно училище „Отец Паисий“, самодейните колективи към читалищата в Малорад, Добролево и Нивянин.