Светофар ще регулира движението в бургаския кв. "Ветрен"

  • 10 март 2019, 14:32
  • Default profile Автор Александра Петрова
Medium traffic light 1360645 960 720

В бургаския квартал „Ветрен” ще бъдат въведени допълнителни мерки за безопасност на движението.

На кръстовището, при което се пресичат пътищата за Айтос и Минералните бани, ще бъде монтирана светофарна уредба.

Това се налага, тъй като пресечката на улиците "Българка" и "Ал. Стамболийски" е място, където много пешеходци се сблъскват с големия автомобилен трафик всеки ден.

Опасността от възникването на инциденти нараства чувствително през летния сезон, когато потокът от туристи се увеличава.

Досега поставянето на светофар на това място беше невъзможно заради изграждането на водоснабдителната и канализационна мрежа на кварталите "Ветрен" и "Банево". След приключването на строителните дейности се открива възможност да бъде поставена уредба за регулиране на движението.

В момента се извършва съгласуване между Агенция "Пътна инфраструктура", енергодружеството, ВиК и кабелните оператори, след което ще бъде издадено разрешение за поставяне на светофар.

Преди да се случи това, ще бъдат въведени допълнителни мерки, които имат за цел да намалят риска от инциденти. Те включват опресняване на маркировката върху асфалта, поставяне на пътни знаци за ограничение на скоростта до 30 км/ч. Допълнително ще бъдат монтирани и светодиодни жълти лампи, които отдалеч да предупреждават водачите за рисковия участък.