Световни лидери и бизнес гиганти на Webit

  • 15 януари 2018, 11:39
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium webit 1

Европейската седмица на цифровите технологии и иновациите, организирана от българското председателство на Съвета на Европейския съюз, ще обедини Европейската цифрова асамблея, организирана от Европейската комисия, и Webit.festival Europe под темата "re:Inventing the Future of Europe" - пре:Откриване на бъдещето на Европа.

Седмицата на цифровите технологии и иновациите в ЕС ще посрещне над 7000 участници от цял ​​свят, включително 1500 водещи политици от Европа и извън нея (еврокомисари, министри, кметове, евродепутати), 6000 световни лидери на бизнеса, основатели на най-големите технологични компании, предприемачи, инвеститори, иноватори, учени и представители на всички индустрии от малкия и среден бизнес, както и 200 от най-обещаващите новосъздадени предприятия в Европа, на които фондация Webit предоставя напълно безплатни изложбени площи и билети за достъп, които ще бъдат избрани от световно авторитетно жури от очаквани над 2000 кандидатури.

Webit наскоро се присъедини и към иницативата на еврокомисар Мария Габриел “No woman – no panel”, подкрепяща жените в областта на технологиите, бизнеса и политиката. Сред вече потвърдилите участие тази година са дами от най-високо политическо ниво и представители на бизнес средите, както и носителката на Нобелова награда за мир – журналистката Тавакол Карман, Шарън Бъроу - Генерален секретар на Международната конфедерация на профсъюзите и десетки други. Темата за жените лидери в бъзнеса ще бъде част на Пленарните сесии на Webit.

Целта на пленарните сесии, които се председателстват от Еврокомисар Мария Габриел ще бъде да се обсъдят възможностите за развитието на европейското общество и икономика чрез дигитални иновации.

От нейно име са изпратени покани да бъдат нейни гости в България редица световни лидери и топ имена, сред които Джак Ма – създателят на Алибаба, Ерик Шмид – Гугъл и много други.

Сред основните теми на сесиите са:

- Голямата картина: каква е визия за цифрова Европа, ориентирана към човека през 2030-2050 г.?

- Изграждане на демократично цифрово общество: Къде е мястото на ценностите и културата в дигиталната ера?

- Инвестиране в хората: какви са приоритетите на цифровите умения и бразованието?

- Изграждане на Gigabit общество: какви са приоритетите на инфраструктурата 4.0?

- Защита на хората и бизнеса: как да се посрещнат вътрешните и външните предизвикателства пред киберсигурността?

- Жените лидери в бизнеса и политиката: как цифровите могат да помогнат за прекъсване на стъкления таван?

Тази година Webit.Festival e водещо събитие в календара на българското председателство на Съвета на Европейския съюз, а Пленарните сесии ще бъдат само една от над 15 паралелни тематични конференции, които ще се състоят в рамките на фестивала.

Сред темите, които Webit ще покрие тази година с над 300 + световни лектори са и:

- Модерната инфраструктура - мрежи, обработка на данни, суперкомпютри и клауд, Blockchain (разпределена база данни), Cloud технологии, изкуствен интелект

-   Умни градове и мобилност

-   Забавление и Медии в 21 век

-   Дигитални умения и образование

-   Здраве: Иновации и интегриране на модерните технологии в здравеопазването

-   Стартиращи компании и инвеститори; предприемачеството в ЕС

-   Умни градове – решения за умна градска среда

В рамките на изложението посетителите ще могат да се запознаят и с водещи компании в тези сфери, които ще бъдат на събитието, за да покажат новите си продукти и услуги и ще имат пряк достъп до реално целия бизнес, който ще бъде в София по време на Webit.festival Europe в края на юни. Планирани са и множество неформални събития, официални вечери, церемония за награди, работилници и тематични кръгли маси , които ще съберат на едно място представители на бизнеса на най-високо ниво с политиците и законодателите на ниво ЕС , за да бъдат обсъдени теми като GDPR, privacy&security, градовете на бъдещето и много други.