Светът преоткрива Казанлък в Лувъра

  • 05 февруари 2015, 09:22
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 54d333d842d3c

В дните преди откриването на уникалната българска изложба на тракийските съкровища в Лувъра през април, Казанлък ще бъде представен на френската общественост на тържествена вечер в българското посолство. Това стана ясно след среща между кмета на Казанлък Галина Стоянова и Давид Вейзман, културен аташе на Френското посолство у нас.


На гостите ще бъде показан документален филм за Долина на розите и тракийските царе, от която са значителна част от артефактите в експозицията в Лувъра. Ще бъде подредена и фотоизложба с художествени пана със забележителности на Казанлък и региона.


Тържествената вечер ще бъде озвучена от тракийски песни и ритми. По подобен начин Градът на розите бе презентиран и в други европейски столици - Лондон, Брюксел и Берн, припомнят от общината.


В голямата бизнес, среща между Франция и България, организирана от „Бизнес Франс“ и Министерството на икономиката, която ще съпътства изложбата в Лувъра, ще участват и представители на казанлъшкия бизнес, стана ясно още от визитата на френския културен аташе Давид Вейзман.