Свръхинтерес към IT конференция в Кюстендил

  • 23 април 2016, 11:55
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 4d5519c8 61ec 1963

Над 100 възпитаници на гимназии и училища в Кюстендил, преподаватели, любопитни да научат нещо съвсем ново в IT достиженията с днешна дата участват в откритата   събота в парк хотела в града конференция, домакинствана от общината.  


Предмет на лекциите и беседите са буквално всички сегменти на ай ти сектора. Презентация на онлайн търговия, показване "мотамо" пътя и развитието на един програмист, демонстрация на роботика, тълкувания и презентация на понятието "интернет автинкс", за което толкова се тръби по социалните мрежи, или за сас услегите и др. Това е вторият IT форум, първият е бил в Плевен, в него се включили 145 "курсисти", там вече действа и IT академия с 40 обучавани, а първите 5 са започнали успешна IT кариера а още толкова работят на свободна практика тази професия, стана ясно на откриването.


Не беше спестено и това, че в България има недостиг на IT специалисти. Обяснението е много просто -последната година-две големи известни компании откриват офиси в България и привличат специалистите ни с пъти по-високо заплащане, от 1500-2000 лева нагоре. 


Още новини от Кюстендил и региона четете ТУК.


Гласувайте в конкурса "Кмет на месеца" ТУК.