Табела в Ахтопол: Карай с 10 км/час, вдигаш прах

  • 27 август 2018, 06:54
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%90%d1%85%d1%82%d0%be%d0%bf%d0%be%d0%bb

Жители на Ахтопол поставиха атрактивна табела в квартала си. Собственици на имоти в новия квартал в града настояват шофьорите да минават през района с не повече от 10 км/час. Макар надписът да не е същински знак, който да трябва задължително да се спазва от водачите, той привлича вниманието, съобщава burgasinfo.com.

“Ти си чудесен шофьор, имаш прекрасна кола, само че карай по-бавно, защото вдигаш прах“, пише на табелата, закачена за оградата на един от имотите.

Хората в квартала от години настояват да бъдат асфалтирани няколко улици в района, сред които „Нептун“ и „Албатрос“.

„В началото на всеки сезон посипват района с някаква смес, която прилича на пепел и става невероятно запрашаване. Въздухът тук е по-мръсен отколкото в София. Обяснението на местната власт е, че улиците не се асфалтират, защото предстои полагане на канализация. Само че тази канализация я чакаме вече 10 години, още толкова ли трябва да сме така?“, каза един от собствениците на имоти в новия квартал Андрей Хадживасилев. Според него сивият прах полепва навсякъде, а в района има много хора, които са си закупили апартаменти. „Аз всяко лято съм тук, плащаме си тук данъците, а нашите права са нарушени. Няма инфраструктура“, каза още той.

Собственици на имоти инициират подписка с искане проблемът да бъде решен, като имат намерение да я изпратят не само до местното кметство и Община Царево, но и до Областна управа в Бургас, както и до Министерството на регионалното развитие.

Снимка: burgasinfo.com