Танцова терапия ще помага на жените с рак на гърдата в Поморие 

  • 12 ноември 2019, 06:54
  • Default profile Автор Александра Петрова
Medium 74717099 789835551452157 297525346805219328 n

Безплатна танцова терапия за жени, диагностицирани с рак на гърдата, ще се проведе в Поморие.

Инициативата е по проект „Танцувай със здравето“, в който вземат участие пет държави, като в България дейностите се координират от „Асоциация за развитие на българския спорт“.

Заниманията ще се провеждат в периода януари – май 2020 г., в спортната зала на училище “Иван Вазов” /начален етап/ в гр. Поморие.

Танцовата терапия представлява съвкупност от 32 сесии с адаптирани танцови движения, специално разработени за рехабилитация и повишаване качеството на живот на пациенти, диагностицирани с карцином на млечната жлеза. Инструкторите, които вземат участие в проекта, преминават през специално обучение, на което разучават специфичен танцов протокол.

Сесиите в Поморие ще се водят от лицензирания инструктор Таня Арабаджиева и следват логическа последователност, поради което присъствието на всяка една от тях е задължително.

Основната цел на проекта е да популяризира физическата активност под формата на танц при жени, преборили се с рак на гърдата и с такива, които са все още на лечение на възраст между 30 и 65 години. Чрез включването им в умерена физическа активност иновативният подход цели да помогне на жените да приемат и да се свържат отново с телата си, да подобрят себеизразяването си, да се справят с чувствата си, да укрепят личните си ресурси, но преди всичко да бъдат физически активни, което е необходимо за тяхното здравословно състояние.

Заниманията са подходящи за всички жени, които искат да изградят отново самочувствие, да се справят с чувствата на изолация, гняв и страх и не на последно място да намерят нови приятели.

За контакт: Таня Арабаджиева – тел.: 0893420932