Театрали от Казанлък закриват Европейски фестивал на пътуващия театър

  • 07 октомври 2015, 17:06
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a5d9ba08e97

Казанлъшката общинска трупа „Любомир Кабакчиев“ ще закрие на  първото издание на Европейския фестивал на пътуващия театър. Представлението, което ще маркира финала на културното събитие, е спектакълът „Тримата мускетари“. Постановката е по текст на Николай Гундеров , който е и режисьор-постановчик. 


В комедията „Тримата мускетари“ своя пръв сценичен дебют за Казанлък ще направи актьорът Ивайло Драганов, който от началото на октомври е на щат там. Пиесата ще се играе на 11 октомври, неделя. На сцената на читалището почитателите на Мелпомена могат да видят и моноспектакъла „Речта на селския крал“, съвместна продукция на Сатиричния театър в София и ДКТ „Иван Димов“ – Хасково.


Фестивалът се провежда на сцената на читалище „Съзнание 1907“ в Сливница, съобщи директорът на културния институт Диана Рамналиева. В инициативата участват актьори от Македония, Чехия, Сърбия и Молдова. Основните идеи, мотивирали създателите на фестивала, са две: обмяна на културен опит между творци от различни държави и популяризиране на читалищата и като театрални сцени.