Театър през лятото радва банскалии и туристи

  • 26 май 2017, 21:00
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium %d0%91%d0%b0%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%be %d1%83%d0%ba%d1%80%d0%b0%d1%81%d0%b0 %d0%92%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d0%ba%d0%b4%d0%b5%d0%bd

Курортът Банско за поредна година ще зарадва любителите на Мелпомена през лятото с изданието на Летните театрални празници „На публиката – с любов”. От 1 до 7 юли едни от най-добрите постановки от театралния афиш на страната ще бъдат играни на сцената на читалище „Никола Вапцаров”.

Театралният форум ще бъде открит с хитовата постановка "Ножица-трепач” на Театър „Българска армия”. Уникално динамично представление с участието на Веселин Ранков, Стефания Колева, Иван Радоев, Александър Дойнов, което нито веднъж не се повтаря, защото всеки път действието взема различен обрат. Благодарение на вас – зрителите, които ще имате уникалния шанс да бъдете сценаристи и режисьори на това, което предстои да видите.

Комедията “Забранено за смях” на Държавен Драматичен Театър – Търговище, получила най-престижната награда за драматургия в Хърватия – “Марин Държич”, е вторият спектакъл. Публиката ще види на 3 юли актьорските изпълнения на Любомир Фърков, Даниела Горанова и Теменуга Первазова. С всеотдайност, въображение и искреност те изграждат своите герои, конфликтите между тях, така че театралният разказ да върви с лекота и магнетичност, по начин, който кара зрителя да вижда повече от това, което гледа.

Любимата приказка за деца и възрастни – „Пепеляшка”, ще оживее на сцената в Банско на 4 юли от 10:30 часа. В разказа на актьорите от Държавен Куклен Театър - Варна умело се вплита и участието на децата от публиката, които магията на театъра превръща в принцеси, гълъбчета и кончета.

Театралните вечери продължават с пиесата “Женско царство”. Искра Радева, Мария Статулова и Елена Кънева ще вземат в ръцете си цялата власт, която до този момент е принадлежала на мъжете. Докато нежният пол управлява, Теодор Елмазов, Пламен Сираков и Веселин Цанев поемат грижата за домакинството и децата.

На 7 юли 2017 г. Банско събира на едно място трима от най-добрите актьори от младото поколение. Асен Блатечки, Койна Русева и Калин Врачански. Те ще закрият седмицата, посветена на театъра с постановката "Малко комедия”, обединяваща в забавен две театрални пиеси - „Предложение" и „Мечка", по текстове на гениалния руски автор Антон Чехов. Началото на всички представления е от 19:00 часа