Театърът в Ловеч подготвя 50-тия си юбилеен сезон

  • 21 юли 2019, 19:57
  • Default profile Автор Жанина Илиева
Medium 207%d1%82%d0%b5%d0%b0%d1%82%d1%8a%d1%80%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87

Като успешен окачестви завършилия театрален сезон директорът на Драматичен театър Ловеч Биляна Петрова. Това стана по време на стилен коктейл във фоайето на театъра, когато  ръководството на институцията представи заглавията от следващия 50-ти юбилеен сезон  2019/2020 г. 

Сред новите заглавия в репертоара са  “Кучето с цвят на небе“ с режисьор Дарко Ковачевски, „Ако няма хубост“ по пиеси на Николай Хайтов с режисьор Йосиф Сърчаджиев, „Илинден“ по Димитър Талев с режисьор Биляна Петрова и „Козият рог“  с режисьор Кристияна Бояджиева. 

Още през септември ще излезе премиерата на „Майстори“ на Бойко Илиев с актьори от трупата и гостуващите Елен Колева, Йордан Петков и Деляна Хаджиянкова. По повод юбилейния сезон ще бъде изготвен и документален филм за ловешкия театър.

Преди това директорът Биляна Петрова благодари на Министерството на културата и лично на министър Боил Банов, на Община Ловеч и кмета Корнелия Маринова, на останалите сродни институции и спонсори, благодарение на които театърът се развива. 

Водещите на церемонията Богомила Николова и Явор Костов пък отправиха специални думи и благодарности към всички творчески, икономически  и технически звена, които също присъстваха на срещата. Сред тях бяха и всички щатни актьори, включително Йосиф Сърчаджиев и гостуващите актьори Йордан Петков, Петко Венелинов и Ованес Торосян. На събитието присъства и заместник-кметът на Община Ловеч Венцислав Христов.