Теди Москов обмисля нов проект с Варненския куклен театър

  • 15 януари 2019, 21:06
  • Default profile Автор Жулиета Цветкова
15 %d0%bc%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%be%d0%b2

Режисьорът Теди Москов има желание отново да работи с актьорите от Държавния куклен театър във Варна, с които досега е поставил няколко култови спектакъла. Това призна самият той на среща с децата от театралните школи към Общинския детски комплекс и с младите кинематографисти от школа „Братя Люмиер“.

„Очертава се да направим нещо ново. Мина време от „Пурпурният остров“. Отново става дума за туземци, но сега ще бъде идна гениална пиеса на Жан Жироду, която се казва „Допълнение към пътешествието на Кук“ и в която няма нищо смешно“, обясни Москов и допълни, че разговорите за съвместния проект тепърва предстоят.

Режисьорът отказа да дава съвети на учениците. „Всякакви наставления, като тези на Станиславски, звучат глуповато. За Вас е просто добре да откриете път към това, което искате. Но това не е достатъчно, а трябва и да го мечтаете, защото иначе не се получава", каза Москов.

„Като малък мечтаех да съм по-добър скиор от Ингемар Стенмарк. После джазов пианист като Оскар Питърсън. После да правя впечатление на момичетата, тъй като бях по-нисичък и те не ми обръщаха внимание“, сподели с усмивка Теди.

Той не скри, че понякога се кара на актьорите. „Викам, защото лесно се паля, но обичам да се карам на хора, на които държа. Понякога се използват и мръсни думи, но Ярослав Хашек твърди, че няма мръсни думи, а има мръсни хора, които могат да те обидят и с комплимент“, каза още режисьорът.

Теди Москов получи възпоменателна книга за 25-годишнината на Общинския детски комплекс от директора му Монка Николова, както и книгата „Между театъра и киното“, която съдържа анализи на Елица Матеева, ръководител на школата „Братя Люмиер“.

Деца от школата „Художествена фотография“ направиха репортажни снимки от срещата, която бе по проект „Вдъхновяващи срещи“.

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Еко е, събираме разделно" ТУК!