Тервел Пулев доброволец в "Спешна помощ" от днес

  • 15 април 2020, 11:30
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d1%82%d0%b5%d1%80%d0%b2%d0%b5%d0%bb

Трикратният европейски медалист по бокс, олимпийски призьор и носител на интерконтиненталната титла на WBA Тервел Пулев се присъединява към екипа доброволци в УМБАЛ "Софиямед", съобщиха от клиниката. Боксовият ни шампион ще помага в отделението по "Спешна помощ" към болницата. Пулев ще се включи в дейностите по дезинфекция на помещенията, разделяне на пациентопотока и транспортирането на пациенти  в лечебното заведение под надзора на екипа на "Спешно отделение" и лично на неговия началник д-р Иван Христов. "Не е важно да си само победител в спорта, а преди всичко да си човек в живота", коментира спортистът.

За мотивацията си Пулев споделя, че е продиктувана основно от факта, че той и семейството му неколкократно са се лекували в медицинския комплекс. "Благодарим на всички наши доброволци, както и на г-н Пулев, които ни подкрепят безвъзмездно в този толкова труден етап от живота на всички ни-и в професионален и личен план. Това е поредното доказателство, че само заедно можем да се справим със световната пандемия и сме по-силни, когато работим ръка за ръка. Доброволческата работа на спортист от ранга на Тервел Пулев е показателно за неговото сърце и родолюбието, в което той и брат му са възпитани“, коментира д-р Христов.

При нужда, към доброволческата дейност в "Спешно отделение" на клиниката към Тервел Пулев е заявил желание да се присъедини и претендентът за световна титла в тежка категория на IBF и негов брат -  Кубрат Пулев.

Тервел Пулев започва работата си в звеното по "Спешна помощ" от днес.

Снимка: Уикипедия