Тетевен домакинства форум "Да върнем родителите в училище"

  • 07 февруари 2019, 11:21
  • Default profile Автор Жанина Илиева
Medium uchitel

Община Тетевен ще бъде домакин на форум на тема „Да върнем родителите в училище“, част от националната кампания на Асим Адемов – член на Европейския парламент по покана на Областен управител и РУО – Ловеч. Събитието ще се проведе на 8 февруари от 14:30 ч. в залата на Общински съвет – Тетевен и ще бъде открито от областния управител Ваня Събчева. Участие ще вземат зам.-министърът на образованието Таня Михайлова и началникът на РУО – Ловеч Еленко Начев, кметът на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева, директори, учители, родителски организации от общината.

Инициативата има за цел да засегне актуалния проблем с нарушената връзка между родители и учители и да предостави платформа за диалог между заинтересованите страни. На събитието ще бъдат представени резултати от национално проучване, проведено от Изследователския център „Тренд“ на тема „Степента на отчужденост на родителите към училищния живот на своите деца“, изготвено по инициатива на Адемов.

Преди форумът областният управител Ваня Събчева и кметът на Тетевен Мадлена Бояджиева ще покажат на госта си обновените с общински средства ОУ „Васил Априлов“ в с. Градежница, ЦДГ „Изгрев“ в с. Глогово и реновираната по ОПРР Националната професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „Сава Младенов“.