Тетевен отличава хотелиер и работодател на годината

  • 20 декември 2017, 08:42
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 2016 07 12 121008.720122

Днес Община Тетевен ще раздаде призове за „Хотелиер на годината“ и „Работодател на годината – с принос към младежката заетост“. Наградите ще връчи от кмета д-р Мадлена Бояджиева в 17 ч. в заседателната на Общината.

Номинацията за „Хотелиер на годината“ е определена върху изградена методика, разработена на основание Програма за развитие на туризма в община Тетевен през 2017 г., Приоритет 7. Взаимодействие с туристически сдружения, фирми, лица и други организация, развиващи туризъм. В обхвата на наградата влизат всички места за настаняване в община Тетевен: хотели, къщи за гости и стаи за гости, с валидна категоризация по Закона за туризма.

Номинацията за „Работодател на годината – с принос към младежката заетост“ е определена на база изпратената информация от работодателите и дирекция „Бюро по труда“ – Тетевен, която се обобщава от съставена за целта комисия. След това, върху подбрани критерии като: Брой младежи до 29 г., назначени в периода 2016-2017г.; Брой младежи с висше образование; Реализирани мерки от работодателите за привличане и задържане на младите хора и стимулиране на професионалното развитие на младите хора и др., се класират участниците.

Основна цел на учредяване на номинациите е да се даде публично признание за качеството на туристическите услуги в сферата на хотелиерството, както и да се мотивират лица и фирми активно да се включат в общинските политики за развитието на туризма и създаването на нови работни места, инвестирайки и подавайки ръка на младите хора, които да останат тук – в родното си място, съобщават от общината. 

Събитието се организира за пръв път, като се очаква то да се превърне в традиционно занапред.


Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Трифон Зарезан" ТУК!