ТИР подпали бензиностанция на "Тракия"

  • 22 април 2016, 09:11
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 57786714 eb2d 0311

Пожар избухна на бензиностанция на 122-ри километър от автомагистрала „Тракия” близо до пловдивското село Царацово, информира читател на Kmeta.bg.


Камионът се е врязал в газовата колонка на обекта, което довело до възпламеняването ѝ, от където пламъците обхванали и превозното средство, както и лека кола и друга колонка в съседство. Над мястото се издигат гъст черен дим, показва снимка, изпратена ни от нашия читател. 


Очевидци разказаха пред Kmeta.bg, че пожарните коли са се забавили над половин час. Сигналът за инцидента е подаден на тел. 112 в 11:50 ч.


Хората са евакуирани заради опасност от взрив. При инцидента няма пострадали, разказаха запознати. На мястото има 4 пожарни коли, линейки и полицейски коли. Огънят вече е потушен.Снимка: БГНЕС


След тежкия инцидент от „Еко България“ ЕАД разпространиха и официално становище, в което се заявява, че обектът е напълно евакуиран и с помощта на органите на реда са предприети всички необходими мерки за отцепване на района и предотвратяването на каквато и да е опасност за здравето и живота на гражданите, намиращи се в близост до инцидента.


Пожарът е напълно потушен, благодарение на своевременната и адекватна реакция на служителите на бензиностанцията и намесата на пожарна и органите на реда, заявиха още от бензиностанции „Еко“.


Това е вторият за днес тежък инцидент в района, в ранните часове на деня друг ТИР прегази и уби на място пътен полицай по време на оглед на катастрофа.


Още новини от Пловдив и региона вижте ТУК.


Гласувайте в конкурса "Кмет на месеца" ТУК.