Тодоров: Кметовете от ГЕРБ ще плащат 100 лв. членски внос, не 2 лв.

  • 07 юли 2019, 18:12
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%96%d0%b8%d0%b2%d0%ba%d0%be %d0%a2%d0%be%d0%b4%d0%be%d1%80%d0%be%d0%b2

На конференцията си казахме нормални неща за членския внос, който трябва да увеличим, беше премиерът там. Ще го увеличим, но забележете, не за хората, които работят и учат, и за пенсионерите, а за тези предимно на изборни позиции, на които са на подобни места. Евродепутати, кметове, общински съветници, депутати - те ще имат много по-висок членски внос, отколкото досегашния 2 лв. на година. Сега един кмет ще трябва да плаща 100 лв. на година членски внос, по същия начин ще е и с депутати. Това каза пред Канал 3 кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

"Говоря в момента условно, ще се съберем в сряда и ще определим точните размери. Но ще бъде доста по-голям членският внос. Евродепутатите, които получават доста високи възнаграждения, техният членски внос също ще е такъв. Това е знак, че партиите трябва да бъдат по-независими, по-самостоятелни и да разчитат на симпатизантите си, а не на държавата", посочи Тодоров.

"Това не беше редовен, а извънреден форум за някои неща, без патос и драматизъм, както се говореше. Дълго време слушахме приказките, че едва ли не някой ще отмъкне партията на Борисов, но на практика те се не оправдаха. Видя се, че партията е абсолютно хомогенна, стои си зад своя лидер", обобщи днешната партийна конференция кметът.

"Цветан Цветанов бе на първия ред до премиера, това значи, че е осъзнал, че това е за добро. Помните, че на един друг конгрес преди няколко седмици имаше уж подадена оставка, която после бе оттеглена", припомни той завоя на Корнелия Нинова на конгреса на БСП.

Източник: Канал 3, "Беновска пита"