Томбола, мотоконкурс и концерт за Великден в Берковица

  • 15 април 2019, 18:58
  • Default profile Автор Цвета Иванова
Medium velikden berkovica

Общината в Берковица обяви програмата си за посрещане на Великден, съобщи кметът Милчо Доцов. Тя започва на 20 април с детския празник „Децата на Берковица – цветята под Ком” и завършва с голям концерт на централния площад „Йордан Радичков” на връх Великден.

По традиция в дните преди Великден общината организира мотоконкурс „Мездрея”. Той ще се състои на пистата около едноименното село. За участие вече са се записали мотористи от Северозапада и страната. На 23 април в градската художествена галерия ще бъде открита изложба на детски рисунки на тема „Весел Великден”, на 25 април – изложба от козунаци, омесени от жени от града. Козунаците ще бъдат изложени в зала на етнографския музей.

Общината е помислила и за хората, които посещават градския пазар. На 26 април на него ще се състои томбола с награди. Програмата завършва с концерт на 28 април. Той започва от 11 часа на централния площад. За жителите на града ще свири младежкият духов оркестър „Берковица”, ще играят танцови състави на читалище „Иван Вазов”. Концертът ще продължи с изпълнения на певицата Славка Калчева.