Томбола с раници и ракети за Световния ден на ходенето

  • 22 октомври 2019, 09:32
  • Default profile Автор Дарина Михалева
Medium %d1%85%d0%be%d0%b4%d0%b5%d0%bd%d0%b5

Община град Добрич е осигурила награди – раници, тениски, ракети за бадминтон, хилки за тенис, волейболни, баскетболни и футболни топки, за всички, които се включат в спортния празник, организиран от кметството и общинско предприятие „Спортни имоти“ по повод Световния ден на ходенето. Това съобщават от кметството и уточняват, че в рамките на събитието всеки участник в него може да попълни талон за участие в томбола и да спечели някоя от наградите.

Спортният празник ще се проведе на 22.10.2019 г. от 10.00 ч. в спортен комплекс „Простор“, като стартът ще бъде даден пред зала „Добротица“. Всички желаещи да се включат в спортната проява ще изминат маршрут по алеите на СК „Простор“, достъпен за всички, независимо от пол и възраст.

Световният ден на ходенето е една от най-масовите спортни прояви на Международната асоциация спорт за всички /ТАФИСА/. Тя има за цел да популяризира здравословния начин на живот чрез практикуване на най-леснодостъпната и естествена физическа активност – ходенето. В България се отбелязва за 27-ма поредна година и е част от Националната програма на Асоциацията за физическа активност и развитие на българското население „Булфар – 2020“.