Топ журналисти обучават деца от Враца и Мездра

  • 13 март 2019, 10:01
  • Default profile Автор Петя Валентинова
Medium image 5641004 128 0

Стартира онлайн обучение на бъдещи журналисти. В него могат да се включат ученици от 9 до 12 клас, живеещи в общините Враца и Мездра. В рамките на шест седмици те ще усвояват тънкостите на журналистическата професия под вещото менторство на журналистите Миролюба Бенатова, Емил Спахийски, Доника Ризова и ас. д-р Иван Вълчанов от катедра „Медии и обществени комуникации“ в УНСС. 

Всяко седмично предизвикателство за участниците ще преминава под тяхното ръководство. Комуникацията ще бъде изцяло онлайн. Учениците ще получават качествена обратна връзка, с насоки и препоръки как да надграждат уменията си за творческо писане и изследователска работа. 

Най-добрите произведения от всяко предизвикателство ще бъдат публикувани в онлайн портала Espressonews, като по този начин ще намерят и своя път към широката читателска аудитория. Всички желаещи да се включат, могат да се регистрират онлайн до 15 март на адрес: bit.ly/rabotilnitsa. Патрон на проекта е българският евродепутат Ева Майдел. По традиция, Ева Майдел ще предостави голямата награда за победителя в конкурса - пътуване до Брюксел и посещение на Европейския парламент. Най-добрите участници в проекта ще получат награди от партньори на инициативата, сред които и журналистически стажове в национални медии