Тополовград реализирал проекти за над 25 млн.лв. през 2015 г.

  • 26 декември 2015, 15:54
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 59bec770 d316 b49a

Имаме доста добро историческо наследство, но преди всичко трябва да оправим инфраструктурата. Това заяви кметът на Община Тополовград Божин Божинов пред "Фокус". Той уточни, че през 2015 година са били реализирани проекти на обща стойност над 25 млн. лв. за подобряване на състоянието на Тополовград и околните села.


От Програмата за развитие на селските райони са реализирани 5 проекта през 2015 година.
„Те са за възстановяване и реконструкция на улици и съоръжения в град Тополовград, както и в селата Синапово, Княжево и Каменна река, на стойност 1,788 млн. лв., за възстановяване и рехабилитация на общинска пътна мрежа в Община Тополовград на стойност 5,900 млн. лв., за изграждане на канализационна мрежа и пречиствателна станция в село Синапово – 5,600 млн. лв., за основен ремонт на спортния комплекс в общинския център в Тополовград на стойност 4,872 млн. лв., за възстановяване и реконструкция на центъра в Тополовград и селата Устрем, Орлов дол и Капитан Петко войвода на стойност 2 млн. лв.”, уточни Божинов.


По думите му, се работи с лични средства и капиталови разходи, за да се асфалтират улиците както в селата, така и в общинския център, за да имат хората асфалт и тротоари и общината да стане привлекателна за всички.