Три община в Кърджали с награди от КРИБ

  • 13 декември 2018, 13:29
  • Default profile Автор Ирина Ангелова
Medium %d0%bd%d0%b0%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%b8   %d0%9a%d0%a0%d0%98%d0%91

Три кърджалийски общини бяха отличени с награди от КРИБ - Кърджали. Община Кърджали и община Крумовград за принос в частно-публични партньорства, а община Черноочене - за социално-отговорна политика.

Община Кърджали беше отличена с приз за развитие на частно-публичните партньорства по време на връчването на годишните  награди на работодатели-фирми и общини, както за приноса й за икономиката на региона, така и за социално-отговорна политика. Церемонията, инициирана и организирана от КРИБ Кърджали, се състоя снощи в конферентната зала на Комплекс „Арпезос”.

Наградата за общината получи лично кмета на Кърджали Хасан Азис.Градоначалникът сподели, че е имал подобна идея, но бизнеса го е изпреварил. „Винаги съм се стремял да отдавам признание на работодателите в общината, както и да поощрявам наши фирми, работещи навън”, подчерта кметът Хасан Азис. Той посочи, че се старае заедно със своя екип да създават условия за фирмите, които инвестират в Кърджали.Особено се набляга на високите технологии. ”Много фирми избраха Кърджали, защото в местната власт виждат гаранция за своя бизнес”, отбеляза градоначалникът.

За принос в частно-публични партньорства беше отличена и община Крумовград. „За мен е чест работодатели да оценят дейността на община Крумовград”, каза кметът Себихан Мехмед, която припомни, че освен с „Дънди Прешъс Метълс” Крумовград успешно си партнира и с „Теклас-България”. За социално отговорна политика награда  получи Община Черноочене и кметът Айдън Осман.

„Ние в КРИБ като организация представител на работодателите и бизнеса в България, смятаме, че общините заемат основното място както за водене на социално отговорна политика, така и за създаването на благоприятни условия за бизнес. Напоследък ставаме свидетели как общините работят все по-активно с привличане на средства по програми и проекти, развиват и работят по редица инфраструктурни проекти, околна среда и благоустройство, образование и не на последно място - социалното подпомагане”, каза Лазар Попов, председател на КРИБ – Кърджали.