Триажен кабинет за болните от COVID-19 заработи в Стара Загора

  • 26 ноември 2020, 16:44
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium img 1383

Триажен кабинет беше открит днес в Стара Загора. Той е обособен на територията на „Диагностично консултативен център – I“, който е в сградата на бившата Детска поликлиника на бул. „Руски“ 62. Входът за хора със симптоми ще бъде само от юг, откъм  улица „Димитър Наумов“

Кабинетът ще работи по график, който ще бъде оповестяван ежеседмично на входа на центъра. В триажния кабинет ще се извършва консултиране на пациенти с грипоподобна симптоматика, с цел разделяне на заболелите от вирусни инфекции. В него ще се извършват бързи антигенни тестове и лекарски преглед с назначаване на терапия, мерене на нивото на кислород в кръвта и при необходимост ще се вземат проби за PCR-тест, рентгенография или насочване за хоспитализация. РЗИ ще предостави 1000 безплатни антигенни теста, а местната администрация ще закупи първоначално още 1000 теста.

Обслужването на пациентите в кабинета ще бъде безплатно за жители на Община Стара Загора. Община Стара Загора, след решение на Общинския съвет, отпуска 80 хиляди лева, които са необходими за закупуване на бактерицидни лампи, пулсоксиметри, защитно работно облекло и лични предпазни средства и дезинфектанти. Откриването на триажния кабинет ще облекчи работата на медиците в болниците и ще се подпомогнат гражданите, които имат своите опасения.

Снимки: Община Стара Загора