Трима души са ранени при взрив на газ край Благоевград

  • 10 октомври 2019, 16:31
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium explosion 3863657 960 720

Газова бутилка се взриви в частен имот край Благоевград, трима души са силно обгорели и транспортирани по спешност в столичната клиника „Пирогов”.

Сигнал за тежкия инцидент е подаден на телефон 112 към 14,00 часа днес. Взривът е станал в близост до улица „Покровнишко шосе”, която води към благоевградското село Покровник. Веднага на място са изпратени два екипа на РС ПЗН-Благоевград.

Установено е, че трима души са пострадали – 43-годишен мъж, 39-годишен мъж и 63-годишна жена. Газовата бутилка се е взривила при полагането на изолация в подземно помещение. За целта е използвана газова горелка. Явно е имало теч на газ от бутилката и при подадената искра е последвал силният взрив. Тримата пострадали са с висока степен на обгаряния, дрехите им буквално са били стопени от високата температура. Ранените по спешност са транспортирани към столичната клиника ”Пирогов”. Полицията изяснява случая. По първоначални данни жената е била собственичка на имота, а двамата мъже са били наети от нея да положат изолацията на подземното помещение.