Трима полицаи пострадали при сблъсъците в Раднево

  • 05 май 2016, 05:51
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 59bec770 df12 f5ae

Трима полицейски служители са пострадали при снощния протест в Раднево. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.


По време на протеста, в който са участвали близо 2000 души, група граждани грубо са нарушили обществения ред и са започнали да хвърлят камъни и други предмети. Пострадали са трима служители на реда, единият от тях е с е с по-сериозно нараняване по главата, гласи информацията. Леко пострадали са и други полицаи.


За проявената агресия са задържани двама мъже, срещу които са образувани бързи производства. В полицията са доведени петима непълнолетни, на които са съставени предупредителни протоколи и са предадени на родителите. До този момент в полицията няма постъпили данни за пострадали участници в протестните действия. 


Четиримата арестувани за побоя на 2 май, заради който избухнаха протестите и техните жертви били дългогодишни приятели. Това казаха по Нова ТВ жители на града.


„Проблемите се създават от една фамилия, която трябва да бъде наказана”, заяви кметът на Раднево Теньо Тенев. Той беше категоричен, че останалите роми в града не трябва да се превръщат в „заложници” на виновниците за ескалиралото напрежение. Градоначалникът призова съгражданите си да протестират мирно


Тенев намекна, че един от задържаните за жестокия побой на пътя е с условна присъда и, щом все още е на свобода, значи „някой не си е свършил работата”. „Ако въпросните хора не са в нашия град, спокойствието ще се върне”, коментира още кметът.


Днес съдът ще гледа мерките за неотклонение на четиримата арестувани. А междувременно комисия започва описването на незаконните постройки в ромската махала в Раднево.